NSCA konferencia 2021.07.06-10. Orlando/USA

szo, 2021-05-22 15:35 — senseiagocs
nscacon21_concepts_highlightblock.jpg
189567123_1199636990480032_850202872325621808_n.jpg
NSCA. KONFERENCIA 2021.07. 06 -10 USA / Orlando. Az Y Média a tervezett amerikai útról illetve a képzésről kérdezte Agócs Tibort az Y Akadémia ügyvezetőjét.

Éppen Eb felkészülésben vagytok, és képzésre is készültök az Egyesült Államokba. Mintha jelképes lenne ez a dolog.
A tanulás és a felkészítés kéz a kézben jár?

Abszolút. Amit ma tudsz, az holnap kevés. Különösen a sporttudományokban van ez így, ami dinamikusabban fejlődik, mint például a mobiltelefonok világa. Jelen pillanatban a tudásunk legjavával készül Milán és Réka Grúziába, de ez a tudás 5 év múlva kevés lehet. Éppen ezért utazunk az államokba 2015 és 2017 után ismét, hogy lépést tudjunk tartani a sporttudományok fejlődésével.

Hány fős delegációt tervez az Y Akadémia utaztatni?

Hatan utazunk. Zsófi, Réka, Benji, Milán mint edzők vesznek részt velem együtt a konferencián és a kiállításon. Az Y Médiát Németh Máté képviseli majd. Így lesz képes beszámoló és bejelentkezés is a konferenciáról, valamint film is készül az útról. Tehát megvalósul az a cél, amelyet 2015-ben tűztünk ki célul, nevezetesen ,hogy az Y Akadémia hídat kíván építeni a világ sporttudományos központja és Magyarország között. Az NSCA a világ legnagyobb sporttudományos szervezete, éppen ezért elképesztő az a tudás tár amihez hozzá férhetünk. Az Y Akadémia edzői, illetve a két fiatal- jelenleg még versenyző- Réka és Milán erre a pályára készülnek.

Azért ez egy kicsit több mint egy egyszerű karate tanítás nem?

Igen. Versenyzőinknek az Y Akadémiával történő szerződéskötés után "életpálya támogatást"is nyújtunk és segítjük őket ,hogy kiemelkedő szakemberekké válhassanak. Tóth Benjámin már rendelkezik diplomával és rendkívül magas szinten vezeti az edzéseket az Y Házban és új szegmens jelent meg vele az erő fejlesztés területén, ettől függetlenül számára is fontos a tovább tanulás és ezt megfelelő keretek között biztosítani is tudjuk számára. Darázs Mátyás nem tud velünk kiutazni, családi elfoglaltság miatt de haza hozunk számára minden információt és Németh Máté kamerája is ott lesz, ne felejtsük el.

Nem lehet egyszerű finanszírózni egy ekkora projektet. Hogyan tudjátok ezt megoldani?

De nem ám! Tulajdonképpen ennek a projektnek a finanszírozásának előkészítése már 2019-Ben elindult, így 2,5 éve dolgozunk azért ,hogy 2021 július 4-én repülőre ülhessünk. De itt minden utazó maga is finanszírozza az utat és erről a lehetőségről időben kaptak értesítést. Így több lábon állhat a finanszírozás. Pályázati, egyesületi, magán és támogatói lábai vannak a teljes költségvetésnek.

Egy másik interjúban említetted ,hogy a koronavírus alatt ti nem pihentetek és két-háromszoros sebességre kapcsoltatok. Akkor ez az út is a sebesség váltás egyik része?
Valóban. A pandémia alatt felgyorsultak a különböző stratégiai elképzeléseinknek az előkészítései és megvalósításai, hiszen körülöttünk megállt vagy lelassult a világ. Mi nemhogy nem lassultunk le, épp ellenkezőleg! Most sokkal több idő volt a szervezet fejlesztési, és menedzselési folyamatokkal foglalkozni.

Ezek szerint van még puskapor a tarsolyban?

Van bőven. De ne szaladjunk előre...

(tovább...)