Olimpiai bajnok látogatta meg az Y Akadémia edzőtáborát...

k, 2021-03-16 12:59 — senseiagocs
D792B3AC-B294-4C97-8D18-5DDDC185E77A.jpeg
A III. Eb. és Mb. felkészítő edzőtábor március 12-15. között került megrendezésre Budapesten.  Az edzőtábor vendége volt Kovács “Kokó” István olimpiai bajnok is.
Az egyik legfontosabb, hogy partneri viszony legyen edző (a Mester) és tanítványa között.  A tanítványnak tudnia kell, hogy mit miért csinál, és ha kérdése van,azt az edzőnek meg kell válaszolnia. Ez az alapja egy jó felkészülésnek, bármilyen szintű megmérettetésről legyen szó. Öcsi bácsi (Szántó Imre) ilyen edző volt, ezért tudtam megnyerni az olimpiát 1996-ban Atlantában” - mondta el Kovács "Koko" István abban a beszélgetésben, amit folytatott a Yakuzák SE/ Y Akadémia kiemelt versenyzőivel és a felkészítőkkel az Y Akadémia budapesti edzőtáborában. Az olimpiai arany-és bronzérmes, amatőr és profi ökölvívó világbajnok sensei Agócs Tibor meghívását elfogadva látogatott el az edzőtáborba,majd tartott előadást "Hogyan lettem olimpiai bajnok?" címmel. 
Kokó sokat beszélt arról, miként kell mentálisan is  felkészülni a mérkőzésekre. Ha nincs meg az a felszabadító érzés egy tétmeccs előtt, hogy mindent megtettél a győzelem erdekében, akkor valami hiba történt a felkészülésben és máris sebezhető vagy - hívta fel a hallgatóság figyelmét a tökéletes és alázatos edzésmunka fontosságára a világhírű sportoló. Koko elismerően szólt az Y Akadémia edzésmódszertanáról, amibe a személyes tapasztalatokon túl egy kisfilm segítségével is bepillantást nyerhetett. Örömmel üdvözölte és példaértékűnek nevezte Agócs Tibor szisztematikus, a különböző edzésmodulokat egymásra építő, a modern edzéselméletet alkalmazó módszerét. Koko sok sikert kívánt a Yakuzáknak és kijelentette, bizonyos abban, hogy ha továbbra is a mesterük által kijelölt úton haladnak, tudnak továbbra is alázatosak, állhatatosak, kitartóak maradni, akkor sikeresek lesznek a legnehezebb versenyeken is.

(tovább...)