I.Y Brand „Motiváció” Kupa – Jászberény, 2017. 09. 09.

v, 2017-09-10 13:17 — admin
strat háló.jpg
M62A9700.jpg
M62A9699.jpg
M62A9692.jpg
M62A0359.jpg
banner.jpg
Országos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior verseny – 14 órakor felszedtük a tatamit

A Yakuzák SE 27 éves történelmének első versenyét szervezte. Nem titok, hogy több oka volt annak, hogy vállalkoztunk egy ilyen rendezvény lebonyolítására. Az egyik ok az volt, hogy végre hazai pályán küzdhessenek a legeredményesebb egyesület tagjai és hazai környezetben is megmutathassák tudásukat szülők, barátok, rokonok, ismerősök előtt. A másik ok szakmai volt. Szerettük volna, ha tanítványaink Kerekes Réka, Szabó Liza, Móczó Milán, Gál Barna, Szajka Bendegúz, Lendvai László nem a tavaszi verseny után lépnek rögtön tétmérkőzésekre a siklósi kvalifikációs tornán. Ezektől a versenyzőktől azt várjuk, hogy kvalifikálják magukat Siklóson a november 11-én megrendezésre kerülő U-16-os Európa bajnokságra. Fekete Farkas mellé, aki az U-22-ben szeretne bizonyítani Kielcében. Tehát kiváló gyakorló terep volt ez a verseny azok számára, akik nem kívántak beesni csak úgy egy kvalifikációs tornára és megalapozottan szerettek volna bizonyítani tudásukat, illetve felmérni azt.  A harmadik indok pedig a versenyszervezési anomáliák megszüntetését célozta, amivel évek óta szembesültünk az ország különböző pontjain. Semmiképpen nem hibáztatni szeretnénk vendéglátóinkat, hiszen a megszokott stílusban és a megszokott rendben szervezték versenyeiket, melyek lebonyolítási rendje rendkívül fárasztó és sok esetben végkimerülésig fárassza az esemény legfontosabb szereplőit, a versenyzőket. 2016. december 10-én a három női Világbajnok fotózásával kezdődő szervezés egyik legfontosabb kritériuma az volt, hogy ez a verseny a versenyzőkért legyen és könnyítsük meg az edzők és a szülők munkáját. Az Y Akadémia ismét újított. Szlogenünkben is megfogalmaztuk ezt az üzenetet: Y Akadémia – „Szükséges tudás a változáshoz”
 A változást pedig hosszú éves tapasztalás után már a versenykiírásban is tapasztalhatták a klubvezetők. A verseny adminisztrációs terheit nagy mértékben csökkentettük az otthon elvégzett mérlegeléssel, orvosi vizsgálattal, az előre megtörtént sorsolással, tatami beosztással, melyekért Tóth Ivettet, Pápai Zoltánt és Pintér Gyulát illeti a köszönet. Nagyon reméljük, hogy ez a módszer a jövőben akár előfeltétele is lehet egy hazai verseny rendezésének, amely nem csak időhatékonnyá teszi a verseny lebonyolítását, hanem jelentős stresszt és pénzt is takarít meg a klubok számára. De mással is gyorsítottuk az utánpótlás versenyünket, melyeknek sokszor éjszakába nyúló rossz híre már-már riasztotta a szülőket, edzőket, ha messzire kellett utazni. Megfelelő számú bírók meghívásával egyszerre 4 tatamin dinamikus technikai háttérrel, előre sorszámozott küzdelmekkel a folyamatos gyors munka mellett az edzőket is segítettük hiszen kiszámíthatóvá vált mikor kezdjék a versenyzők bemelegítését és mikor fog sorra következni. A versenyt nem szakítottuk meg semmilyen szünettel, bírói étkezéssel, és különféle ünnepélyes ceremóniákkal, csupán egy megnyitó ünnepség volt, ahol bemutattuk prominens vendégeinket Shihan Furkó Kálmánt, Sensei Szövetes Veronika Világbajnokot, Sempai Sztankó Rita Világbajnokot, illetve Jászberény Város Önkormányzatának képviselője Nagy András és egyesületünk elnöke Dr. Rédei István mondott köszöntő beszédet. A megnyitó mi tagadás késéssel indult, mert néhány klub késve érkezett, de erre számítottunk és ehhez képest is pontosan tudott elindulni a tervezett lebonyolítási rend. 
Ez a verseny is bizonyíték arra, hogy a kata versenyt a jövőben külön napra kell tenni és nyilvánvalóvá kell tenni mindenki számára, hogy a verseny hossza nem befolyásolja a verseny minőségét. Függetlenül attól, hogy ez egy országos verseny volt, a nagy szervezői létszám miatt, és a bírók működése miatt, az emberi gesztusok miatt, az edzők viselkedése miatt családias hangulatban zajlott parázs küzdelmekkel a verseny. A csarnok berendezése egységes arculatot mutatott az oda érkezők számára, és a teljesen körbejárható küzdőtér miatt sok hely volt az edzőknek a bemelegítésre és a csomagok lepakolására is. A mellékhelyiségeket folyamatosan ellenőriztük, végig tiszták voltak és mindig volt WC papír. Ezekről a dolgokról tulajdonképpen természetüknél fogva nem is kellene egy beszámolóban írni, de női versenyzőink visszajelzése nagyon sok alkalommal volt negatív a mellékhelyiségek állapotával kapcsolatban, amikor elutaztunk valahová, pedig ez csak odafigyelés kérdése. Természetesen sok hibát is vétettünk és belülről minden másképp látszik, mint kívülről, de a cél és a törekvés mögött a legjobb szándék volt. Versenyzőink jól teljesítettek, és volt olyan, aki először tudott megverni presztizs ellenfelet pontosan a hazai környezetnek köszönhetően, ezáltal nagyon jó állapotban tud legközelebb tétmérkőzésen tatamira állni. Sok szép eredmény született és voltak nagy tapasztalások is, ami egyébként az utánpótlás versenyek legfontosabb feladata. 
A bírói bizottság versenyértékelésén elhangzott sok minden és látszott a legjobb szándék és a legtisztább szakmai hozzáállás, azonban jól látható, hogy versenyrendszerünk elöregedett és egyre távolabb kerül a modern kiválasztási alapelvektől figyelembe véve a nemzetközi trendeket mind a sportszakmai, mind a képességfejlesztés területein. Az Y Akadémia által javasolt szervezeti stratégiai háló és feladatrendszerben tisztán látható ennek a szegmensnek a szerepe, amely komplexen jelenik meg több elemmel együtt kiválasztás és utánpótlás nevelésben. 
Érdekes, hogy egy egyesület első alkalommal megrendezésre kerülő országos versenye milyen gondolatokat generál, de mindez csak a jobbítás szándékát tükrözi. 
Itt ki kell térnem a Yakuzák SE szervező csapatára, akik először álltak hadrendbe egy ilyen rendezvény sikeréért. Több szervezőbizottsági ülésen tanulták meg és kapták információt a verseny lebonyolításáról. Sokan életükben először láttak versenyt és nagy lelkesedéssel, alázattal ültek be az asztalok mögé kezelni a számítógépet, vagy dobni a babzsákot. Fantasztikus csapat jött össze, akik mindent megtettek, hogy vendégeink a legjobb háttérrel tudjanak magával a versennyel foglalkozni. Nagyon sokat tapasztaltak, és a következő ilyen eseményre már le tudjuk osztani a különböző területeket felelősöknek, hiszen most élőben látták, hogyan is néz ki egy országos verseny. Az Y Csapat bizonyított, büszkék vagyunk, hogy egy csapatban lehetünk veletek. 

Köszönjük a támogatóknak, hogy ilyen színvonalas rendezvényt tudtunk lebonyolítani, és partnerként tudnak mögöttünk állni céljaink lebonyolításában. 
Jászberény Város Önkormányzata 
Scintilla Kft
Coop Star Zrt
Konkoly Elektro Kft
Rian-Up Kft
Tugyi Cukrászda
Fogatos Cukrászda
Control Seguridad Privada Kft
Szikla 72 Kft
Fortaco Kft
Vonnák Trans Kft
Stell KLM Bau
Nívó Grafika
Tuti-Tipp 
Deep Média 
Iusta Selena Temetkezési Vállalat
Külön köszönet a Trió Tv és Rádiónak a képi és hanganyagokért, valamint az Y Média munkatársának, Gedei Gábornak. Köszönet Fekete Tamásnak a profi fotókért! 

Kedves Rita! Kedves Vera! Kedves Csenge! 
Szeretném megköszönni Nektek, hogy arcotokat adtátok rendezvényünkhöz, és ettől sokkal többet is. Láttam a szemetekben, hogy a szívetek velünk van, és ezeket a pozitív energiákat behoztátok a csarnokba, és ez érezhető volt mindenki számára. Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Sokan hazavitték erről a versenyről autogram kártyáitokat, és  a legjobbak az oklevélen aláírásotokat. Kevesen mondhatják el, hogy három Világbajnok írta alá az oklevelüket, és hogy tőlük kapták az érmet és a kupát. 
Köszönöm, hogy tenni akartok a közös ügyünkért, a magyar kyokushin utánpótlásának ügyéért, és köszönöm, hogy vállaltátok a házigazda szerepét. Jó egészséget kívánok a szervező csapat nevében Nektek és családotoknak. Számítunk Rátok a jövőben is. 
Végezetül: Biztosan lehet jobban szervezni egy versenyt, mint ahogy azt mi tettük, és mi is megfogalmaztunk további előre lépési lehetőségeket a közvetlen tapasztalatok után. Nagy öröm, hogy Shihan Kiss Attila eljött és megnézte versenyünket, hogy az MKSZ Magyar Bajnokságát eszerint a modell szerint rendezze és rugalmasabbá, egyszerűbbé tegye a dolgokat a saját versenyén is. 
A Yakuzák SE legközelebb 2021-ben rendez versenyt, addig sportszakmai céljai és stratégiai tervei miatt nem lesz verseny Jászberényben.  Köszönjük mindenkinek, aki eljött hozzánk. 
Osu!
Sensei Agócs Tibor 3. dan
Y Akadémia – „A szükséges tudás a változáshoz”

(tovább...)