Edzés Shihan Furkó Kálmán 8. danos mesterrel..

szo, 2017-07-22 00:59 — senseiagocs
IMG_4893.JPG

A tanítványok közösen írták a beszámolót:


"A tegnapi nap folyamán a Yakuzák SE karatésai Shihan Furkó Kálmánnal edzettek. Mint ismeretes Shihan most kapta meg a 8. dan fokozatot a kazahsztáni világbajnokságon, ezért is utaztunk el az edzésre. 

Az öltözőben sok történetet hallhattunk a régi idők vizsgáiról és a Világbajnokságokról, majd 17.30-kor pontosan kezdődött a tréning, melyet tradicionális japán gimnasztikai átmozgatással kezdtünk. 

Ezt követően a karate bázis gyakorlatait vagyis a kihon-t kezdtük el. Az ütések és védésk gyakorlása után már különböző kombinációkat is használtunk. Miután végeztünk ezek gyakorlásával és értelmezésével, elkezdtünk foglalkozni a rúgásokkal. Egy rövid nyújtás után már a chudan majd jodan technikák ismetlésén volt a hangsúly a már lassan 40 éves faházban. Majd a Shihan szépen lassan átvezette a lelkes tanítványokat a kihon-ból a páros küzdő gyakorlatokba. 

A hangsúlyt itt a mawashi geri kapta főleg gedan magasságba. A védekezés és vissza támadás gyakorlását már egyben össze is kötöttük némi felület keményítéssel. Az edzés vége fele érve az erősítő blokk következett. Ez nem volt túl hosszú de annál fárasztóbb. Természetesen nem maradhattak el a közös fotók a Shihannal majd a csoport képet is elkészítettük. 

Megtisztelő érzés volt a faházban edzeni az újonnan 8. danos Shihannal. Ezúttal is gratulálunk neki! Jó egészséget! 

Köszönjük a lehetőséget és az edzést is. Osu!"  


 

"Fontosnak tartom, hogy tanítványaim komplex tudást szerezzenek. A tradíció és a magyar karate története szinte egy shihan Kálmán Furkó életével és munkásságával. Ezt láthattak a versenyzőink a faházban. Fontos visszamenni néha egészen az alapokig. Biztos vagyok benne, hogy sokáig emlegetik ezt az edzést a tanítványok az Y Házban is. Köszönet shinannak, hogy fogadta a jászberényieket! Osu! " sensei Agócs Tibor

(tovább...)