VB. arany, ezüst és két bronz Valenciából….

v, 2022-06-05 14:50 — senseiagocs
6B2DD866-E030-4BE4-B1B5-3BA75F42A477.jpeg
https://youtu.be/kgWaA1LhcPY Hosszú kihagyás után léptek tatamira a Yakuzák SE/Y Akadémia versenyzői. Az IFK 6. Világbajnoksága  került megrendezésre. A spanyol mediterrán tengerparti város ideális helyszíne volt a világeseménynek. A háború miatt orosz és belorusz versenyzők ezúttal nem vettek részt a küzdelmekben, de így is 36 ország képviselte magát az eseményen. A Yakuzák SE hat versenyzővel érkezett. Négy utánpótlás és két felnőtt versenyzőt tudott delegálni az Y Ház műhelye. 
A négy utánpótlás korú versenyző közül Domos Gréta bronzéremmel, Notheisz Janka pedig aranyéremmel zárta a küzdelmeket. Móczó Márk és ezúttal Valenciában ezúttal nem tudtak dobogóra állni, Mátét a későbbi világbajnok búcsúztatta első küzdelmében. 
Gréti kazah ellenfelét ipponnal verte élete első nemzetközi versenyén. Második küzdelmében éppen tapasztalatlansága okozta vesztét és kiesett. Előnyerőként kezdte a küzdelmet, így a négy között kapott ki, mellyel bronz éremhez jutott.
Notheisz Janka végig kiegyensúlyozottan, rendkívüli erőfölénnyel wazarikkal menetelt egészen a döntőig, ahol kazah ellenfelét is szinte lemosta a tatamiról. Három küzdelem után állt fel a dobogó legfelső fokára és bizonyította, hogy a tavalyi serdülő EB címe nem volt véletlen. 
A felnőtteknél Kerekes Réka bronzérmet szerzett. Holland ellenfelét wazarival, kazah ellenfelét nagy fölénnyel verte, majd svéd ellenfelével szemben maradt alul. A fiatal tehetség maga mögött hagyta az elmúlt évi sikertelen szériát. 
Móczó Milán biztosan menetelt a döntőig és ott is felőrölte az egy súlycsoporttal nagyobb ellenfelét és hajszál választotta el csupán a világbajnoki címtől. Ellenfele szabálytalanul többször megütötte a fejét és ez nem múlt el nyomtalanul. Vitatható módon került a földre, egy rúgás által, amely inkább lelökte a talajra, mint effektív találatként letaglózta volna. Térlátását minden bizonnyal befolyásolta az a két erős fejütés, amelyet a küzdelem után harminc perccel is érzett. A rúgás, melytől földre került semmilyen fájdalmat és sérülést nem okozott számára éppen ezért, egy gurulás után fel tudott állni. A szabályok értelmében ez nem minősül wazarinak, ugyanakkor bírói értelmezés kérdése ez a helyszínen. Ebben az értelemben wazari döntést is felvállalhatják a mérkőzés vezetők. Az ő esetében ez történt és annak ellenére, hogy fö, vesztesen hagyta el a tatamit. 
A Yakuzák SE / Y Akadémia négy éremmel tért haza az IFK 6. Világbajnokságáról, amely összességében erős fegyvertény. Móczó Milán, Kerekes Réka, Bagyinszki Máté, Domos Gréta, Notheisz Janka egyértelmű fejlődést mutattak. Milán jó úton halad a szeptemberi WKO súlycsoportos világkupa felkészülésében, amihez ez a vb egy felkészülési etap volt csupán.
- Büszkék vagyunk Notheisz Jankára, és arra a teljesítményre amelyet az egész csapat nyújtott mind a felkészülés, mind a verseny alatt Kétségtelen Milán ezüstéarme inkább egy elvesztett döntőt idéz, azonban az idei év fő versenye szeptemberben lesz és így nincs okunk szomorkodni. - mondta sensei Agócs Tibor 

(tovább...)