2021. évi övvizsga - I.

cs, 2021-12-16 00:24 — admin
IMG_4602.jpg
Ünnep, avató és övvizsga...  https://youtu.be/Z-w6fgVjwFY
Ünnepélyes emelkedett hangulatú esemény zajlott ma eset az Y Házban. Kerekes Réka és Móczó Milán újabb övfokozatra aspiráltak.
A legújabb sporttudományok alkalmazásának úttörője a Yakuzák Se / Y Akadémia kőbevésett tradicionális tesztet szervezett válogatott versenyzőinek. Sosai Masutatsu Oyama által lefektetett a japán központi edzőteremben kidolgozott övvizsga metodikát követte Sensei Agócs Tibor. A vizsgát olyan ügyességi tesztek fémjelezték, mint a kézenjárás, botugrás, különböző magasságon elhelyezett labdák ugró rúgással történő eltalálása, extrém erősítő és egyensúly  gyakorlatok stb. 
A kihon geiko-t ido geiko, majd kata követte és  természetesen a küzdelem. Réka 15, Milán pedig 20 küzdelmet vívott. Az övvizsgát öt klubvezető tekintette meg. Sensei Bőke Béla az IFK szervezet vezetőjeként, Shihan Szűcs Zsolt a kalocsai dojo vezetőjeként, Sempai Vancsik Nándor a keceli dojo vezetőjeként, sempai Nyitrai Tamás a bonyhádi dojo vezetőjeként, Sempai Peszeki Attila a dabasi dojo vezetőjeként és persze a Yakuzák Se dojo vezetői. De jelen volt Füzesabonyból Gulyás Gyula és Balmazújvárosból Kelemen Máté is. Hasonlóképpen Bőke Béla tanítványai is segítették a küzdelmeket. Az övvizsgát megelőzően táblát avattak a jelenlévők. Nemzeti Tehetségpont lett az Y Ház és a MATEHETSZ logójával ellátott táblát közösen helyezték el az Y Ház főbejáratánál a jelenlévők. 
Az estét vacsora zárta, melyet Tugyi Róbert cukrászmester tortái és süteményei aranyoztak be. 

"Köszönet, hogy láthattuk a vizsgázók nagyszerű teljesítményét. Köszönet vendégeinknek hogy eljöttek hozzánk, megtiszteltek bennünket. Gratulálunk a szülőknek gyermekeikhez. Köszönjük Kövér Tamásnak a finom ételeket és Tugyi Róbertnek az isteni süteményeket. Holnap és holnapután folytatódnak az övvizsgák. Micsoda évet zárunk. " - mondta Agócs Tibor szakmai vezető

(tovább...)