Eb ezüst Várnából...

h, 2021-12-06 12:26 — admin
CF9573DB-AAEE-46C6-B61A-842F01F541C0.jpeg
3.KWU Európa Bajnokság, Bulgária, Várna
Nagy várakozás kis ezüstérem…
A Kyokushin World Union harmadik Európa bajnoksága idillikus helyen került megrendezésre Várnában közvetlenül a tengerparton lévő minden igényt kielégít öt csillagos hotelben és a közeli sportcsarnokban. 
Nagy várakozásokkal, és mi tagadás reményekkel indultunk útnak, hogy folytatódjon Móczó Milán nemzetközi folyamatmenedzselése és eltérő előképzettségű és ismeretlen versenyzőkkel mérje össze tudását.
Külön örültünk a nagyszámú orosz jelenlétnek és annak, hogy itt a versenyszabály betartatása számunkra kedvező stílusú bíráskodással történik. 
A versenyt kiválóan rendezték meg és mind a hotel, mind pedig a hozzátartozó egyéb fontos elemek,  így az étkezés a kiadványok páratlan minőségben valósultak meg. Mégis a csarnokba érve kisebb csalódás ért bennünket a foghíjas súlycsoportok miatt, és ki kell mondani, hogy a verseny „lapos” volta sem emelte a kedvünket. Voltak kiemelkedő küzdelmek, de valahogy nem idézte ez a verseny egy Európa bajnokság hangulatát.
Milán első küzdelme elmaradt és így a következő Belorusz ellenfelével már a döntőbe jutásért küzdöttek.
A Belorusz fiú 5 perc után teljesen elkészült és szétesett. Milán tulajdonképpen wazari közeli helyzetben győzedelmeskedett. A döntőben orosz ellenfél várta Milánt, akit kiegyensúlyozott küzdelemben testen és combon is megfogott, de ezt nem tudta pontra váltani. Annak ellenére, hogy a bírói döntés elsősorban a rombolást veszi figyelembe és a technikai repertoárt, Milán egy döntetlen ízű mérkőzésen alulmaradt, így ezüstérmet szerzett.
Kis ezüstéremmel tértünk tehát haza két küzdelem után. Jó lett volna többet harcolni, többet lenni a tatamin. Ettől függetlenül Milán rendkívüli évet zárt, és páratlan teljesítményt nyújtott az egész évben 365 napon keresztül. Amikor lejött a tatamiról elsősorban ezt kellett kiemelni számára és azt, hogy ez a kis ezüstérem most a 2021-es évet zárja le számára versenyzés szempontjából. 



(tovább...)