Pagoda dojo avató...

sze, 2021-06-09 22:35 — admin
IMG_1351.jpg
„A hagyományápolás alapvető feltétele a hagyományos tárgyalkotás tökéletes ismerete, valamint a felelősség felvállalása, mely a hagyományőrzéssel jár.”
Pagoda dojo avató edzés…
A Yakuzák Se / Y Akadémia fekete övesei, instruktorai ünnepélyes edzéssel avatták fel Soós András három éves munkáját az új kyokushin dojót.

Hegedűs a háztetőn c. zenés filmben a főszereplő Tevje a következőket mondja:
“És hogyan tartjuk az egyensúlyt? Mi a titka? Egy szóval megmondhatom: a hagyomány.”

A Yakuzák Se / Y Akadémia közismerten a modern sporttudományok módszereivel tanítja és készíti fel tagjait. Ugyanakkor a belső normarend és a nevelési folyamatok a hagyomány tiszteleten alapulnak. Ennek a kettőségnek az ötvözete alkotja azt a törhetetlen keménységet, amely jellemzi a tanítványokat és elveiket. A hagyomány tehát nem ápolásra szoruló jelenség az Y történetben, sokkal inkább alapfeltétel A mai digitális korszakban a hagyomány értékei és azok betartása sokak számára nem fontosak és az elfeledett múlt és darabkájának tekintik. Nem úgy a Yakuzák Se / Y Akadémia közösségében.A harmónia gyönyörű kertjében álló csodálatos építmény lelassítja az időt és alázatra neveli a belépőt. Egy ember. Egy építette. Egy fecske is csinál nyarat tehát.

A most átadott „pagoda dojo” több évig készült. Egy ember kétkezi munkájával teremtette meg a helyet. Az a helyet, ahol a teremtő energiák szabadulhatnak fel és a helyet, ahol gyakorolni lehet. A gyakorlás célja pedig nem más, mint lefaragni a felesleget önnön magunkról. Mint a szobrászatban. Tökéletesíteni. A legszebb szobor is egy kőtömbben volt elrejtve mindaddig míg a mester nem faragta le róla a felesleget. Ez az autentikus tér maga a csoda. Hazajön ide a harcos.” – mondta Agócs Tibo

(tovább...)