Mező Lili kilépett a Yakuzák SE-ből…

h, 2020-02-17 20:47 — admin
19 éves sportoló erről SMS-ben értesítette edzőjét a Kyokushin Magyar Bajnokságot megelőző estén. Agócs Tibor (3.dan) irányításával Mező Lili 6 éves korától kezdve utánpótlás korcsoportokban többszörös Európa-bajnok volt, a felnőttek között pedig 2019-ben súlycsoportos Eb harmadik helyet, illetve súlycsoport nélküli Európa-bajnoki címet szerzett. Mező Lili a Yakuzák SE tagjaként négy alkalommal versenyzett Japánban is, a kyokushin karate otthonában tavaly  felnőtt vb résztvevő is volt.

Mező Lili a döntését azt követően hozta meg, hogy ez év elején váratlanul lemondta részvételét egy nemzetközi edzőtáborban, így nem utazott el januárban a belgiumi fullcontact karate Eb-re sem, pedig nevezve volt. Zavaros magánéleti ügyeivel többször megosztotta az egyesület tagságát, és kis híján a sportágon belül nemzetközi konfliktust okozott.

A Yakuzák SE Fegyelmi Bizottsága január 21-én ült össze ez ügyben, ahol az a határozat született, hogy a versenyző pihen 3 hónapot, addig alapozó és erősítő edzéseket végez, alkalmanként részt vesz a közös edzéseken, májusban pedig meghozzák edzőjével a közös döntést a folytatásról.  Lili az ott született döntést elfogadta, végül ezt a megállapodást is felrúgta.

Mező Lili segítő jellegű részvételére a Magyar Bajnokságon is számított a Yakuzák SE, illetve edzője és a csapattársak, azonban ez elmaradt. Helyette egy rövid szöveges üzenetet kapott az edzője február 14-én, melyben a bajnoknő, aki kisiskolás korától fogva egészen az első egyetemi évig a Yakuzák SE-ben nevelkedett és érte el sikereit, egy mondatban közölte: nem kíván az egyesület tagja maradni.

Sensei Agócs Tibor és az egyesület vezetősége értetlenül áll Mező Lili döntése előtt és méltatlannak tartja eddigi sportolói pályafutásához, menedzseléséhez valamint a karate szellemiségéhez. Azonban, mivel a versenyző döntése olyan formában és körülmények között és korábbi megállapodásokat is semmibe véve született meg, a Yakuzák SE természetesen elfogadja Mező Lili kilépését az egyesületből és mielőbb megteszi a szükséges intézkedéseket a versenyző jogszerű távozása érdekében.

Y Média

 

(tovább...)