Adaptív technológia fejlesztés az Y Brand Kft-nél

cs, 2020-01-16 13:58 — senseiagocs
58B21263-5D49-48E5-A66E-DA0284743315.jpeg
A fejlesztés által létrejött új szolgáltatásról…
Az Y Brand Kft-vel kapcsolatban álló shinkyokushin karate sportegyesület, a Yakuzák SE, illetve az erre épülő sporttudományos képzési rendszer az Y Akadémia a karate mellett egyéb meghatározó sportágak irányába is nyitott, valamint magas szintre lépett a modern edzéselméletek alkalmazásában. A program keretein belül (program azonosítója: GINOP-2.1.8-17-2018-03416 Adaptív technológia beszerzés az Y Brand Kft-nél, 50%-os támogatásintenzitás) 5 129 424 Ft támogatást nyert el cégünk. A projekt befejezésének dátuma: 2019.07. 02.
Az „Adaptív technológia beszerzés az Y Brand Kft-nél” című projekttel az Y Brand Kft-nek lehetősége nyílik arra, hogy a fenti szervezetek szakmai műhelyében keletkezett tudást, sporttudományos módszereket terjeszteni tudja és a beszerzett korszerű technológiával elmozduljon egy új irányba; a szakmai műhelyekben kialakuló tudományos eredmények alkalmazása és fejlesztése irányába.  A vállalkozás a Jászberény Korcsolya u. 5 szám alatt lévő 600 négyzetméteres Y Ház elnevezésű létesítményben a beszerzett eszközökből kialakított egy olyan stúdiót, ahonnan a sportirányú fejlesztések menedzselésébe a technológiával közvetlenül be tud avatkozni és a szükséges dokumentációt a helyszínen elő tudja állítani. 
Az elért sporttudományos eredmények hasznosulásának feltétele a kutatási eredmények és tapasztalatok publikálása, bemutatása a közösségi médiában, valamint a vizuális interaktivitás. A támogatott projekt által megkezdhettük az Y Brand Kft. tevékenységének kiterjesztését a sportmenedzsment, illetve a sportmarketing területén. Professzionális kiadványok, filmek és hangzó anyagok elkészítése kezdődött, amely már az első hónapok során jelentős bevételeket is hozott a vállalkozás számára. Terveink szerint vállalkozásunk a beszerzett technológiára alapozva további egy fő munkatársak folyamatos alkalmazását tudja elérni, s ezzel nem csak munkahelyet teremtett a projekt által, hanem az eddigi tevékenységéhez képest teljesen új vállalkozási területen, további ismeretterjesztő és innovációs tevékenységeket is tudunk majd végezni. 
A megvásárolt Atem Televison Studio HD eszköz, egy 8 csatornás mixer, amely képes élő közvetítések lebonyolítására akár televízióban vagy online felületen. Ezzel sport- vagy más események teljes körű közvetítését tudjuk vállalni Full HD minőségben, élő feliratozással. 
A Sony ILCE-7M3 típusú kamerák kimagasló képalkotási szabadságot nyújtanak. 4K mozgókép rögzítésére képes, illetve a filmes színvilág eléréséhez S-Log2 és S-Log3 színprofil használható a még jobb minőségű utómunka érdekében. A hagyományos videó felvételi módokon felül képesek úgynevezett slow-motion videót készíteni. A megszokott 25 képkocka/másodperc helyett, 120 képkocka /másodperc felvétele is elérhető, amely nagyszerű lassítási lehetőséget kínál. A lassítás elengedhetetlen a sport közvetítéseknél, emellett segíti a versenyzők felkészülését, hiszen a mozgáselemzés fontos része a felkészülésüknek. 
Tudósítások, dokumentumfilmek fontos eleme a riport. A SENNHEISER EW 112-PG4A vezeték-nélküli mikroport szett segítségével a beszédhang stúdió minőségben rögzíthető.
A videó gyártás elengedhetetlen velejárója az utómunka. Ehhez a folyamathoz választottuk az Apple MacBook Pro i7-es processzorral rendelkező notebookot, amely rendkívüli teljesítménye magas minőséget teremt a laptop használatban. Nagy teljesítményű processzorával és memóriájával, komoly grafikai teljesítmény érhető el, amely a videó vágás során alapkövetelmény. A laptop mobilitását kihasználva azonnali nyersanyag feldolgozást tudunk nyújtani, bármely külső helyszínen, ezzel is versenyképesebbé téve jövőbeli szolgáltatásainkat. 

(tovább...)