Lili és Milán junior Európa bajnokok ! ! !

szo, 2018-05-12 08:58 — senseiagocs
4034FB88-80A4-4A79-ACEF-1B95D03A06FA.jpeg
Fantasztikus küzdelmekkel erős mezőnyben szereztek Európa bajnoki címeket a Yakuzák SE versenyzői. Mező Lili és Móczó Milán megérdemelten álltak a dobogó legfelső fokára.

A 2018. évi kontinensviadalt a lengyel szervezet rendezte ismét, Wroclaw városában. A viadal mint 28 ország legjobb harcosainak részvételével zajlott, ahol az Yakuzák SE három versenyzőt delegált junior korosztályban. A verseny lebonyolítása a megszokott elvárásokhoz igazodott, ismét magas szintű előkészületekről tettek tanúbizonyságot a szervezők. Minden program szinte percre pontosan a meghirdetett szerint zajlott, amely nagyban segíti a versenyzőket, hiszen tudnak tervezni. 
A három versenyző felkészülési tornán vett részt, hiszen ezt a versenyt nem célnak tekintettük, hanem egy állomásnak a felkészülésben. Kerekes Réka, Mező Lili és Móczó Milán komolyabb célért küzdenek, hiszen június 14-én repülőre szállnak, hogy képviseljék egyesületüket, városukat, hazájukat a karate őshazájában – Japánban - a világ legnagyobb utánpótlás korú versenyén, a „The Karate Dream Festival”-on. De nem mehetünk el szó nélkül az Európa bajnokság mellett, hiszen komoly teljesítményt kellett letenniük versenyzőinknek, hogy valóban felmérhessük, hol is tartanak a felkészülés ezen szakaszában. 
A felkészülés januárban kezdődött, edzőtáborok és versenyek sorozata következett, mielőtt a kontinensviadalra utaztunk. Jó formát mutatva, bizakodva indultunk útnak.
Kerekes Réka ezúttal kikapott svéd riválisától. Többször mérkőztek már együtt, felváltva nyerték egymás ellen a küzdelmeket. Ezúttal 6 percet küzdöttek, ahol Réka maradt alul. Jól kezdett Réka, de a végén nem tudta átlépni saját határait, míg a svéd lány váltani tudott és felül kerekedett versenyzőnkön. Szerencsére épp időben kapta Réka ezt a visszajelzést, hogy változtatnia kell, és az elemzések után ő is belátta mit kell máshogy csinálnia az elkövetkezendő hetekben. Elkeseredésre nincs oka, hiszen a munka melyet befektetett a felkészülés során, nem fog elveszni, építkezünk tovább, hogy Japánban úgy tudjon ismét küzdeni, ahogy azt tőle megszokhattuk. Svéd ellenfele a döntőig menetelt.
Mező Lili a felkészülés alatt végig stabil volt, és a teher, melyet a környezete próbált rányomni a címvédés miatt nem, hogy nem törte meg, hanem még motiváltabbá tette. Lili első ellenfele szinte küzdelem nélkül adta fel a harcot, kevesebb, mint 10 másodperc alatt ért véget a mérkőzés. Test ütéssel szerzett pontot érő találatot Lili . Második bolgár ellenfele is hasonló sorsra jutott, nem tudta felvenni a versenyt Lilivel, majd két wazarit érő találattal öltözőbe küldte. A döntőben egy erős román lánnyal került össze, aki belharcot erőltetett Lilivel szemben, aki jól tudta felvenni ezt a stílust is, így megérdemelten hallhatta ismét a dobogó tetején a magyar himnuszt. Természetesen úgy, mint Rékának, Lilinek is van mit javítania, hiszen nem szeretnénk, ha megrekedne junior szinten. Az előrelépés lehetőségeit a csapat közösen elemezte, hiszen a verseny utáni 4 óra a legfontosabb, ahol még a versenyző objektívan tud nyilatkozni a tatamin átélt élményekről, valamint az edzők is konkrét emlékképekkel rendelkeznek a tatami mellett látottakról.
Móczó Milán a verseny során végig stabilnak látszott, de nem csak látszott, hanem az is volt. Minden egyes mozdulata tudatos volt. A csarnokba történő belépéstől a döntő küzdelem utolsó másodpercéig. Felkészülésében és versenyzésében is kiemelkedik a korosztályából. Milán első holland ellenfelét wazarival verte. A második litván ellenfelével azonban komoly harcot vívtak - hat perc kifeszített küzdelem -, ahol Milán végig dominálni tudott, érvényesítette akaratát, majd az utolsó fél percben pedig egyértelművé tette, hogy helye van a legjobbak között. Következő bolgár ellenfelével sem volt egyszerű, de Milán erős comb rúgásai és rendíthetetlen mentális ereje végig dominált. A nap legnehezebb meccse volt ez, tisztelet bolgár fiúnak aki épp hogy állva maradt. Milán ekkor már bent volt a döntőben, ahol újabb bolgár fiú várta. A döntőt egyszerre vívták Lilivel, ami különös hangulatot adott a nekik szurkolóknak. Először Milán győzelmére lettünk figyelmesek, majd Lili is győztesen hagyta el a tatamit. 
Milán lehengerlő volt. A nap legnehezebb mérkőzéseit vívta. Mégis úgy jött le minden küzdelméről, hogy meglátta a fejlődés következő lépcsőfokait, és minden igyekezetével azon volt, hogy meg is valósítsa. Óriási öröm volt végre Milánt a dobogó tetején látni, hiszen az a munka, az az alázatos munka, amit nap, mint nap végez, ahonnan indult, az már maga hatalmas teljesítmény, de az ahogyan a verseny napját végig csinálta, az minden elismerést megér. Életmódja tette bajnokká…
Büszkék vagyunk minden versenyzőnkre, de megállni nem lehet, a felkészülés folytatódik, melyhez sok erőt kívánunk. Legközelebb Japánban lépnek tatamira versenyzőink június 24-én. 

(tovább...)